Pályázatok

Hosszú eltarthatósági idejű előhűtött töltelékes pékáru és pizzatermékek fejlesztése

A projekt címe: Hosszú eltarthatósági idejű előhűtött töltelékes pékáru és pizzatermékek fejlesztése
Kutatás fejlesztés „Előhűtött termékekhez, speciális élelmiszerekhez használt csomagolások fejlesztése” témakörben
Vissza nem térítendő támogatás összege: 311,72 millió Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00516

A projekt tartalmának bemutatása:

INSTRON szakítógép:

A kétoszlopos extra magas terhelőkerettel és video extenzométerrel ellátott asztali telepítésű vizsgálati berendezés szakító és/vagy súrlódási együttható vizsgálatra alkalmas. 10 kN terhelést is bír, a rajta lévő video extenzométer sokkal pontosabb mérést tesz lehetővé. Meghatározhatjuk a fóliák szakadási nyúlását, a szakadási erőt, és a szakítószilárdságot is.

INSTRON szakítógép
INSTRON szakítógép

BALL DROP teszter:

Műanyag fóliák ütésállóságának mérésére szolgáló berendezés. Pneumatikus befogóval rendelkezik, a kalibrált súlyokkal a különbféle fóliák ütésállóságának vizsgálata valósítható meg pl. PE fóliák, csomagolófóliák, PET-lapok és egyéb élelmiszercsomagolók.

Az alábbi szabványok szerint: ASTM D1709, ISO 7765-1-1988, JIS K7124-1, GB/T 9639.1-2008

Metod A és B szerinti mérésre is alkalmas készülék. Működési tartomány: Method A: 50~2000 g / Method B: 300~2000 g

Ball Drop Ejtőszilárdság vizsgáló
Ball Drop Ejtőszilárdság vizsgáló

Fólia vastagságmérő:

A CHY-CA vastagságmérő a mechanikus érintkezési módszer alapján készült, amely hatékonyan biztosítja a szabványos és pontos vizsgálati adatokat, valamint a műanyag fóliák, lemezek, membránok, papír, fóliák, szilikonlapok és egyéb anyagok vastagsági vizsgálatára.Ez az eszköz megfelel számos nemzeti és nemzetközi szabványnak: ISO 4593, ISO 534, ISO 3034, ASTM D374, ASTM D1777, TAPPI T411, JIS K6250, JIS K6783, JIS Z1702, BS 3983, T 451.3, GB / T 6547

Vastagságmérő
Vastagságmérő

Laboratóriumi hegesztőgép:

A gradiens fóliahegesztő berendezés segítségével meghatározható a hőzárása különböző műanyag vagy kompozit filmeknek, és egyéb fóliáknak. Külön be lehet állítani a hegesztési hőmérsékletet, a hegesztés időtartamát és a nyomást is. Az anyagok hegeszthetőségét befolyásolja az olvadáspont, hőstabilitás, és a vastagság is, így az optimális hegesztési paraméterek meghatározásában tud ez a készülék hatékony segítséget nyújtani.

Hegesztőgép
Hegesztőgép

Fólia zsugorodásmérő:

A műszer különböző fóliák hőmérsékletteljesítményének tesztelésére alkalmas folyékony közegben, különböző hőmérsékleteken, pl. PE hőre zsugorítható fóliák.

A digitális PID hőmérsékletszabályozó technológia biztosítja az előre beállított hőmérséklet gyors elérését ingadozás nélkül. A műszert folyékony közegben melegítjük, ami stabil vizsgálati környezetet biztosít. Automatikus időzítő funkció biztosítja a teszt adatok pontosságát és hatékonyságát.

Zsugorodásmérő
Zsugorodásmérő

Fényességmérő:

Egyetlen kompakt műszerrel tudjuk mérni a fényességet mindhárom megvilágítási szög alatt, mivel 20, 40 és 60 fokban is tud mérni a készülék. Egyszerűen működtethető, hiszen a működési paraméterek közti választás a beépített görgővel lehetséges. Könnyű kalibrálhatósága gombnyomásra működik és már készen is áll a használatra.

Fényességmérő
Fényességmérő

Színmérő:

A készülék, miközben a nagypontosságú mérés 10 nm-es spektrális felbontáson alapul, addig szemben sok más spektrofotométerrel ellentétben, kiváló teljesítményt nyújt számos alkalmazásban, laboratóriumi vizsgálattól kezdve a helyszíni mérésekig, hiszen hordozható.Sok termék esetében a fényesség változatait befolyásolja a színhatás. A mérések során 60°-os betekintési szögű beépített fényességmérőt használunk; egyszerre jelzik ki a színt és a fényességet. Ez a funkció segít abban, hogy hatékonyan azonosítani lehessen az eltérések okait. A fejlett technológia rendkívül megbízható mérést biztosít hőmérséklettől függetlenül és hosszú távú stabilitást, 3 hónapos kalibrációs intervallumot. Hatékony belső adatfeldolgozás, egyszerű használat, kompakt kialakítás teszi lehetővé a legnagyobb megbízhatóságot és rugalmasságot a napi műveletek elvégzésére.

Színmérő
Színmérő

Bemutató