Csomagológép

Bemutatkozik a BS Plastic Trade Kft. új, sok éve a csomagolástechnikában dolgozó szakemberek által alapított divíziója.

Töretlen lendülettel segítjük valamennyi régi és új partnerünk munkáját, egyesítve a széles körű tárgyi tudást, a sok éves, az ágazatban megszerzett tapasztalatot és egy nagy múltú, az egyik legnagyobb hazai műanyagipari gyártó piaci pozícióját és tőkeerejét.

Szolgáltatásaink magas minőségét a kiváló csomagolóanyagok és csomagológépek valamint a felülmúlhatatlan műszaki háttér biztosítja.

A csomagolást tekintve egységes technológiáról az anyagok, a csomagolóeszközök, valamint az alkalmazott gépek és termékek sokfélesége miatt nem beszélhetünk, azonban a legtöbb csomagolási feladat vagy tevékenység beilleszthető valamely jól körülírható csomagolási rendszerbe. Csomagolási rendszernek az olyan csomagolási módot nevezzük, amelyhez jellegzetes csomagolószer, az adott művelet elvégzésére alkalmas gép és pontosan meghatározható technológiai eljárás kapcsolódik.

Ismerjünk meg néhányat:

ZSUGORFÓLIÁZÁS

A zsugorfóliázás a legismertebb és legelterjedtebb csomagolási technológia, elsősorban a fogyasztói csomagolások kialakításánál alkalmazzák. Esztétikus megjelenést ad a becsomagolt terméknek és megvédi a kisebb mechanikai behatásoktól is. Alkalmazása nagyon széleskörű éppen ezért az adott csomagolási feladatban alkalmazott gép és csomagolóanyag meglehetősen termék-specifikus és nagymértékben függ az adott termelési kapacitástól is.

A csomagolási ciklus alapvetően két fő műveletből áll:- a termék fóliával történő burkolása és összehegesztése, - a fólia hővel történő rázsugorítása a termékre.

Megkülönböztetünk „Egy-lépéses”, „Két-lépéses” valamint automata rendszereket. Egy-lépéses rendszer: a két művelet időben egymás után, de azonos térben történik Két-lépéses rendszer: a két művelet időben és térben is elkülönül. Alkalmazható fóliák: PE, PO, PVC zsugorfóliák, melynek széles választékát a mi kínálatunkban is megtalálja.

FÓLIAHEGESZTÉS (fóliahegesztők)

A műanyag (fólia) a csomagolástechnikában történő elterjedésében, annak formálhatósága és (fóliaként történő felhasználásakor) a hegeszthetősége játszott fontos szerepet. Különböző anyagú és vastagságú fóliák hegesztésével a legkülönfélébb csomagolásra alkalmas eszközöket hozhatunk létre (tasakok, címkék sleeve fóliák, bliszterek stb.). A fólia hegesztése – az anyag és vastagság függvényében - különböző hőmérsékleten, hő hatására történik.

VÁKUUMCSOMAGOLÁS

Az elsősorban az élelmiszer feldolgozásban alkalmazott vákuumcsomagolás lényege, hogy a vákuumfóliával burkolt termék körül teljes mértékben eltávolítjuk a levegőt, majd a vákuumzacskó lehegesztésével oxigénmentes környezetet hozzunk létre, ami elpusztítja, vagy szaporodásra képtelenné teszi a levegő jelenléte nélkül életképtelen mikroorganizmusokat, így hosszabbítva meg az adott élelmiszer eltarthatóságát. Az eltarthatóság ideje tovább növelhető, ha élelmiszerbarát, íztelen, szagtalan védőgázra cseréljük ki a levegőt (oxigént). A gáz összetétele általában szén-dioxid, vagy nitrogén, illetve ezek keveréke. A nem élelmiszeripari termékek esetében a vákuumcsomagolás megvédi a termékeket a káros külső hatásoktól (nedvesség, por, oxidáció stb.).

Alkalmazott csomagolóanyag: vákuumtasak, melynek széles választékát a mi kínálatunkban is megtalálja.

EGYSÉGRAKOMÁNY RÖGZÍTÉS

Alapvető követelmény, hogy a raklapra helyezett termékek a szállítás folyamán rögzítve legyenek az áru sérülésének elkerülése érdekében.

Ennek az egyik leggyakrabban alkalmazott módja a nyújthatófóliás gépi rakományrögzítés. Az alkalmazott csomagolóanyag a PE (polietilén) alapú sztreccsfólia, amely különleges eljárással készül, hogy a megfelelő feszítési és zsugorodási tulajdonságokkal rendelkezzen, és megfelelő tartást adjon az akár szabálytalan alakú – nem szabályos dobozokból álló – rakománynak.

Mivel a sztreccsfóliázó berendezések általában csak a rakomány oldalát védik, esetenként ajánlott a fedőfólia használata is.

PÁNTOLÁS

Az egységrakomány rögzítés másik gyakran alkalmazott technológiája a pántolás, amely megfelelő módszer lehet a raklapnál kisebb gyűjtőcsomagolások megerősítésére, rögzítésére is. A túlságosan laza pántolás haszontalan, a túl szoros pedig megsértheti a termék egyedi csomagolását vagy magát a terméket is. A pántszalag felhordásához a manuális megoldástól, a teljesen automatizált rendszerekig terjedő csomagolási technológiák léteznek.

Manuális mechanikus gépek: kézileg történő pántfeszítés, fém kapoccsal történő zárás.

Manuális elektronikus gépek: melyek hálózati kapcsolattal vagy akkumulátorral működnek. A pántszalag feszítés manuális vagy automatikus, a zárása pedig dörzshegesztéssel történik.

Félautomata rendszerek: a terméket egy rakodóasztalra helyezzük, ahol a pántszalagot a termék köré helyezzük, majd a hegesztő egységhez érintve a gép automatikusan feszíti és zárja (dörzshegesztéssel) a szalagot. Vannak rendszerek, amelyek automatikusan helyezik a pántot a termék köré, de a termék pozicionálása manuálisan történik. Automata rendszerek: a termék automatikusan működő behordó szalagon keresztül kerül az automata pántológép alá, és a teljes pántolási ciklus automatikusan történik.

KARTON DOBOZ FORMÁZÁS ÉS ZÁRÁS

Karton dobozok formázására és lezárására kifejlesztett gépek nagyon termék specifikusak és az alkalmazott rendszer - félautomata, automata – nagymértékben függ a termelési kapacitástól. A legelterjedtebb eljárás a manuálisan felállított dobozok alsó és felső zárása tapadószalaggal.

Csomagolóanyagok gyártása és forgalmazása: kézi-gépi sztreccsfóliák, zsugorfóliák, vákuumtasakok, konfekcionált táskák, pántszalagok, ragasztószalagok, vákuumzacskók.

Szaktanácsadás: a technológia, a csomagológép és a csomagoló anyag kiválasztása helyszíni felmérés és/vagy próbacsomagolás alapján.

Szervízszolgáltatások: beüzemelés, karbantartás, javítás garancia időn belül és túl, folyamatos alkatrészellátás.

 

A további sikeres együttműködésben bízva...

   

Ajánlatkérés

  • Egyedi gyártást szeretne?
  • Meglévő termékeinkből vásárolna?
  • Vagy csak érdeklődne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kollégáink kézségesen válaszolnak minden kérdésere!