Lebomló tasakok

Lebomló tasakok

Társadalmi felelősségvállalás biológiai úton lebomló csomagolóanyagokkal

biológiai úton lebomló csomagolóanyagokatEgy cég életében ma már fontos szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás; ez megnyilvánulhat abban is, hogy a cég részt vállal a környezetvédelemért folytatott harcban. A gyártási folyamatok, a felhasznált csomagolóanyagok, vagy az alapanyagok kiválasztása mind olyan döntést jelent, ami hosszú távon hatással van a környezetre.

A biológiai úton lebomló csomagolóanyagok használatával minden cég megmutathatja ügyfeleinek, partnereinek és az egész világnak, hogy a szívén viseli a bolygó sorsát, és igyekszik felelősen gondolkodni a témában.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha felkeltettük az érdeklődését, és szeretne biológiai úton lebomló csomagolóanyagokat alkalmazni a továbbiakban! Kínálatunkban több fajta csomagolóanyag is képviselteti magát, amiből bizonyos típusok biológiai úton lebomló anyagokból készültek.

Lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, és ismerje meg jobban az általunk forgalmazott, biológiai úton lebomló csomagolóanyagokat!

 

Régi termékek, új csomagolásban: váltson Ön is biológiai úton lebomló csomagolóanyagokra!

biológiai úton lebomló csomagolóanyagok

Manapság, a környezettudatosság jegyében egyre több vállalkozás dönt amellett, hogy a régóta forgalomban lévő termékeik csomagolását új, biológiai úton lebomló csomagolóanyagokkal oldják meg. Ez a cég népszerűségére is hatással van, ugyanis a fogyasztók értékelik azt, ha egy vállalkozás a környezettudatosság jegyében fejlesztéseket végez. Ha Önnek is fontos a környezetvédelem, válasszon új, biológiai úton lebomló csomagolóanyagot a már forgalomban lévő termékeihez!

A biológiai úton lebomló csomagolóanyagok használatával Ön is részt vesz a környezetvédelemben. Ez a mai állapotok miatt rendkívül fontos, hiszen, ha nem történik változás, úgy rövid időn belül végzetes katasztrófákkal kell számolnia az emberiségnek. Ennek előszelét már érezhetik az emberek szerte a világban, elég csak az időjárásra gondolni.

Ha Ön is szeretne biológiai úton lebomló csomagolóanyagokra váltani, szerezze be őket a kínálatunkból, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken

 

Tudjon meg többet a biológiai úton lebomló csomagolóanyagok alapanyagairól!

Manapság egyre több természeti katasztrófáról, időjárási furcsaságokról lehet hallani, ami nem véletlen, ugyanis a Föld rendkívül szennyezetté vált az elmúlt évszázadokban, ennek a hatását pedig napról napra erőteljesebben lehet érezni. Ahhoz, hogy ez a folyamat mérséklődjön, elengedhetetlen, hogy az emberek ráhangolódjanak a környezettudatosságra a hétköznapokban. Ez például abban nyilvánulhat meg, hogy olyan csomagolóanyagokat használnak fel az élelmiszergyártási és egyéb ipari területeken, amelyek képesek biológiai úton lebomlani.

A biológiai úton lebomló csomagolóanyagok olyan műanyagot tartalmaznak, ami esetében a bomlást a természetesen előforduló mikroorganizmusokkal, úgy, mint baktériumokkal, gombákkal és algákkal való kölcsönhatás eredményezi. Jelenleg a piacon háromféle olyan műanyag kategória van, amely biológiai úton bomlik le, ezeket pedig fel is használják a biológiai úton lebomló csomagolóanyagok legyártáshoz. Az egyik a PLA, más néven polilaktid, a másik az aoxo-degradálódó műanyag, végül, de nem utolsó sorban a mikrobiodegradáció által létrejött anyag.

A mikrobiodegradáció egyik legnagyobb előnye, hogy a lebomlási folyamata levegő, fény és hő nélkül is aktiválódik, és attól függetlenül is lezajlik, hogy milyen mélyen van eltemetve a műanyag. Ezzel szemben az oxo-degradálódó műanyag csak akkor kezdi meg a lebomlás folyamatát, amikor oxigén, hő és nedvesség hatásának van kitéve. A PLA egy keményítőből készült bioműanyag, amit genetikailag módosított kukoricakeményítőből állítanak elő. Ha PLA-ból kerül legyártásra a biológiai úton lebomló csomagolóanyag, az csak hő hatására kezd el bomlani, öt nap után.

Ezeknek az alapanyagoknak a listája a jövőben biztosan bővülni fog, ugyanis a környezetvédelmi szakemberek folyamatosan fejlesztéseken dolgoznak a biológiai úton lebomló csomagolóanyagok alapanyagait illetően. Ha további kérdései lennének a témával kapcsolatban, vagy Ön is szeretne a környezettudatosság jegyében biológia úton lebomló csomagolóanyagokat vásárolni termékeihez, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 

Környezetvédelem a csomagolásban: biológiai úton lebomló csomagolóanyagok

A környezetvédelem manapság nemcsak fontos és aktuális, de égető kérdés is. Az ember sokáig nem vette tudomásul, hogy felelősséggel tartozik a bolygója, környezete iránt, melynek eredményét egyre inkább megtapasztalhatjuk a saját bőrünkön is.

A tengereket, erdőket, tavakat, mezőket elborítja a szemét, károsítva az élővilágot. Az egyik megoldás a hulladéktermelés csökkentésére a biológiai úton lebomló csomagolóanyagok használata. Ezek az innovatív csomagolóanyagok attól olyan különlegesek, hogy ha kidobjuk őket, és már nincsen rájuk szükség, akkor egy idő után eltűnnek. Hogyan lehetséges ez?

A biológiai úton lebomló csomagolóanyagok úgy képesek a természethez igazodva lebomlani, hogy speciális alapanyaguknak köszönhetően a természetben megtalálható mikroorganizmusok elvégzik a dolgukat. A kölcsönhatás eredményeként a csomagolóanyag egy idő után megszűnik létezni, így nem kell gondoskodni annak újrahasznosításáról vagy tárolásáról, illetve eltüntetéséről.

Fontos kritérium a BRC (British Retailer Consorcium) szabványhoz való alkalmazkodás is, ami az élelmiszer előállítás általános követelményrendszerévé nőtte ki magát. A BRC a minőségre, a technikai, technológiai feltételekre koncentrál, a szabályok betartására, higiéniára, valamint a HACCP rendszerre.

Keressen minket bizalommal, és tudjon meg többet a biológiai úton lebomló csomagolóanyagokról!

 

Lebomló csomagolóanyagok a környezet védelméért

Csomagolóanyagokat minden nap használunk: vásárlás közben, otthon, az irodában. Annyira természetes ez számunkra, hogy gyakran bele se gondolunk, mit jelent ez a környezetnek. Csak az Európai Unió területén évente több tízmillió tonna műanyag hulladék keletkezik, aminek csak egy kis részét tudják újrahasznosítani, a többi hulladéklerakókba kerül. Műanyag zacskók, tasakok, dobozok, flakonok kerülnek így ki a környezetbe, pedig lehetne javítani a helyzeten: lebomló csomagolóanyagokkal!

A lebomló csomagolóanyagokkal egyre több cég kísérletezik, és ennek köszönhetően egyre több helyen kerülnek forgalomba, és váltják fel a hagyományos csomagolóanyagokat. A műanyagok lebomlása akár több száz évet is igénybe vehet, ezzel ellentétben az új, környezetbarát és lebomló csomagolóanyagok akár napok alatt is képesek lebomlani, és 100%-ban komposztálhatóak!

Keressen fel minket bizalommal, amennyiben érdeklődik ilyen jellegű termékeink iránt, és kérjen bővebb tájékoztatást lebomló csomagolóanyagainkról!

 

A környezetvédelem kulcsa: lebomló csomagolóanyagok

lebomló csomagolóanyagok Köztudott, hogy az ipari termelés egyre nagyobb problémát okoz a világban, hiszen a gyárak miatt számos országnak jelentős mértékű légszennyezettséggel és töméntelen mennyiségű hulladékkal kell megküzdenie. Ez nem mehet a végtelenségig, hiszen ebből kifolyólag manapság már egyre gyakoribbak a természeti katasztrófák és az élővilág is nehezen viseli ezeket a megpróbáltatásokat. Ahhoz, hogy a folyamatot megállíthassuk, elengedhetetlen, hogy a világ környezetkímélő megoldásokat helyezzen előtérbe, ezért például egyre több terméket látnak el lebomló csomagolóanyaggal.

A lebomló csomagolóanyagok megjelenése különböző fejlesztéseknek és kísérleteknek köszönhető, ugyanis a környezetvédelmi szakemberek olyan megoldást szerettek volna e téren kidolgozni, amivel a fogyasztóknak és a vállalatoknak is kedvezhetnek. Csomagolásra minden termék esetében szükség van, szemetet pedig mindig fog termelni az emberiség, de lebomló csomagolóanyagokkal megakadályozható, hogy a hulladék mennyisége tovább növekedjen a Földön!

Gondoljon Ön is a környezetvédelemre, váltson lebomló csomagolóanyagokra!

Ajánlatkérés

  • Egyedi gyártást szeretne?
  • Meglévő termékeinkből vásárolna?
  • Vagy csak érdeklődne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kollégáink kézségesen válaszolnak minden kérdésere!

Tanúsítványok

Certification MIR 2018 Certification BRC 2017 Certification KIR 2018