Élelmiszeripari csomagolóanyagok

Élelmiszeripari csomagolóanyagok

Élelmiszeripari termékek csomagolására használt fóliák. Egyrétegű illetve többrétegű (kasírozott) kivitelben. Társítható műanyag-, alumínium fóliával, vagy akár papírral is, valamint metalizálható. Egyedi nyomdázott kivitelben.

Tudnivalók az élelmiszeripari csomagolóanyagokról

élelmiszeripari csomagolóanyagokAz élelmiszerek csomagolásának legfőbb célja, hogy a különböző összetételű ételek megőrizzék frissességüket, zamatukat. Napjaink élelmiszeripari csomagolóanyagaival kapcsolatban a fogyasztók részéről elvárás, hogy olyan alapanyagból készüljenek, amelyek nem károsak az egészségre.

Ám sajnos az elvárások ellenére az élelmiszerek csomagolóanyagából oldódhatnak ki egészségkárosító anyagok, amit az élelmiszer és a csomagolás érintkezése okoz. Ahhoz, hogy jelentős mértékben csökkenjenek az egészségkárosító anyagok, az Európai Unió szigorította előírásait erre vonatkozóan. Az előírás szerint a csomagolóanyagokat úgy kell gyártani, hogy az adott felhasználási körülmények között alkotórészeik ne kerüljenek át olyan mennyiségben az élelmiszerekre, ami veszélyezteti a fogyasztók egészségét, vagy elfogadhatatlan változást idéz elő az élelmiszer összetételében.

Élelmiszeripari csomagolóanyagaink garantálják a minőséget, és semmilyen mértékben nem károsítják a fogyasztók egészségét! Bátran forduljon hozzánk!

Ajánlatkérés

  • Egyedi gyártást szeretne?
  • Meglévő termékeinkből vásárolna?
  • Vagy csak érdeklődne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kollégáink kézségesen válaszolnak minden kérdésere!

Tanúsítványok

Certification BRC 2017 Certification KIR 2013 Certification MIR 2013